Blog ini sudah diintai untuk kali ke:

Monday, 21 May 2012

Nostalgia Trip Ke 2...


Assalamualaikum W.B.T...
Hari ini penulis tanpa nama kembali lagi bersama sorotan memori lawatan ke MRSM BESUT pada tanggal 20 Mei 2012.Walaupun bingkisan tulisan penulis ini tidak mampu untuk menjentik kotak hati para pembaca namun diharapkan anda sudi membaca tulisan demi tulisan dari insan yang serba biasa ini.

Pada awalnya penulis agak keberatan untuk turut sama dalam lawatan 20 Mei kerana penulis telah turut serta pada tarikh 10 mei sebelum ini namun oleh kerana penulis tinggal di tempat yang “jauh” yang memrlukan masa 2 jam untuk ke maktab(jika berjalan) maka penulis turut serta.Penulis (driver) bergerak bersama syilah.Cah,dgn Arie.

Sesampainya di Maktab penulis agak terkejut kerana ramai yang sudah sampai menunggu di pondok di Villa A (Semuanya kaum wanita). Dan selepas itu, penulis mndapat makluman bahawa sahabat sahabat lelaki sudah berkumpul di Kedai Nasi Kukus.
Tanpa perlu mendengar coleteh dari penulis, ayuh saksikan gambar sebagai sorotan nostalgia kali inI

Cerah menujukkan tempat dyo dulu

Kenangan cerah dgn Blackhole



 
Sori,ambo bukan Hafiz akedemi Fantasia




Junior or Senior(confuse) haha cuma bergurau
                                                    
 
                                                             Cikgu Sha and the girls


                                             Ok, driver baru...sapa nk tumpang buleh la contact


                                                     Sibuk duk cari sijil SPM ni



                                               Nak masuk kena ada kad pelawat dulu



                                           Beratur deh blako nak ambik sijil pom


                                                    Techer Murshida berdedikasi seperti biasa


                                                  Cikgu sufian. senyuman menawan

                                     Zahid, jgn wat tak bersalah gak dgn backround blakang tuh

                                                          Kumpul nak bkomplot gapo ni haaha

                                                           Mentor mantee yang tdk terpisah????

                                                  Naik JET SKI dari KT dua org ni...
S.s dgn Bellla

Akhirnya berjumpa jgk abe Haiki kito...

 Ustaz Haris, hensem seperrti selalu

Helmi, paih ,cerah cah

Duk tengok Ben 10 blako...

Ok... ini bukan junior .. harap maklum(jgn marah) haha

                                                   Paih, shahmi,zul,helmi,haiki,kerul,cerah

Ada dan teacher nona

Teacher noreha
Cah and siblings mendengar nasihat daripada ustazah 

Dayu semangat ngangkat hadiah tu

Teacher wan: Asyraf makin gemuk! haha

Kepada yang tiada dalam gambar, jangan terasa diabaikan kerana penulis hanya meletakkan gambar yang ada pada kamera penulis sahaja bahkan gambar penulis sendiri pun rasenya tidak berapa wujud.Mungkin kerana semaking matang, penulis menjadi seorang pemalu untuk bergambar (NAMPAK SANGAT MENIPU J haha)  .Namun semua itu tidak penting kerana memori sebenar bukan hanya tersimpan dalam sekeping gambar kerana memori terindah itu lahir daripada sebuah kenangan pertemuan.

Disini penulis sebagai wakil insan yang mengajak(penulis hanyalah insan yg diajak) melahirkan ucapan terima kasih kerana sama sama menjayakan lawatan kali ini.

Kepada yang tidak berpeluang untuk hadir, harap jangan segan untuk ke maktab kerana Cikgu cikgu sentiasa gembira menyambut kedatangan pelajar mereka. Semoga ilmu yang dicurahkan para guru kepada kami sekalian sentiasa diberkati Allah S.W.T.Amin...

Video ke YOUTUBE
http://www.youtube.com/watch?v=qhKKjCQ09Us&feature=youtu.be

P/s:Presiden Batch (Wan Ismail Bin Wan Sulaiman) kirim salam blako....





Sunday, 20 May 2012

Belajar No dalam Japanese dengan Cikgu Kobayashi,,

Sekali lagi dikurnia kudrat dari Allah untuk terus mengklik, menelaah pelajaran..
Alhamdulillah,,,
Hari ini Cikgu Kobayashi akan berkongsi mengenai nombor dalam Nihonggo(Japanese).
Kita akan mengenal no 1 sampai 10, dan mengenal cara guna no2 nih,,haha
nampak simple, tp agak pening,,ada la beberapa perbezaan dengan no dalam Bahasa Melayu dan 英語(english).
"授業はたくさんあったら、皆さん、よくかんばれください!"
れい-rei-0
いち-ichi-1
に-ni-2
さん-san-3
よん-yon-4
ご-go-5
ろく-roku-6
なな、しち-nana,sichi-7
はち-hachi-8
きゅう-kyuu-9-
じゅう-jyuu-10
kalau minasang(kalian) suka tengok naruto, mesti tahu amende tuh kyuubi,, kyuu tu sembilan, bi tu ekor kot,,hehe
kalau suka tgok Avatar, mesti tau avatar roku,, haha,,,that is some way, Cikgun Kobayashi practise Japanese..




pic ni pic ikebana- いけばな, macam flower arrangement skills jgak la,,
tp dy ada law dy sendiri,.. cikgu dah try, ada masa, cikgu akan post pasal ni,,
peliknya, lel pom ramai practise mende ni kat jepun,,dorg tk kesah,
Dondong wakarimasuka?

Episod lalu Cikgu dah kongsikan cara bacaan katakana dan hirgana, so sepatutnya korang dah boleh baca ni smua, takpe, practise make perfect, not perfect,mana ada manusia perfect, haha,,,tp minimize the error,ila liqa,,belajr sikit takpe,asal masuk dlam kepala,,^^
wassalam



Friday, 18 May 2012

   Assalamualaikum,,,pujian kepada Dia yang memberi anugerah mata kepada kita, dan juga Pesuruhnya, Nabi Muhammad SAW..
Salam Perkenalan,nama saya Cikgu Kobayashi,
single, tapi dah berpunya..^^

Diharap para pembaca sekalian dalam keadaan sihat di samping keluarga, rakan-rakan dan cikgu2 disekeliling kalian.

Ada perkara yang Cikgu nak kongsikan disini,,coretan sementara Cikgu cuti,,
beruntung kepada yang minat siri anime, drama, lagu lagu dari Matahari Terbit kerana apa? kerana Cikgu akan perkenalkan kepada kalian alphabet yang digunakan orang Jepun pada masa dulu dan kini..
InsyaAllah, jika diberi kesempatan dan ruang masa, Cikgu Kobayashi sendiri yang akan muat naik ke blog ini pelbagai perkataan baru untuk para pembaca,
Cikgu bukan la sebenarnya seorang cikgu, tapi seperti pembaca juga, ada sesuatu yang ingin dikongsikan bersama,, それで、初めましょう!

今日の授業はひらがなとかたかな。
Hari ini kita akan diperkenal dengan huruf Jepun.






















 katakana:
Digunakan untuk perkataan bukan asal dari Jepun.
Contoh: kata pinjaman, セラミックスーceramic


















 Hiragana-cara sebutan untuk Kanji(Chinese Character) dan perkataan yang asal dari Jepun.
contoh- 私(Kanji)わたし (hiragana)-saya.


untuk beginner yang betul2 minat untuk belajar bahasa Jepun, satu kemestian untuk tahu, hafal huruf ni semua..
sebelum itu, jom berかいわ。
わたしはこばやしともうします-saya Kobayashi(cara nak perkenalkan diri, boleh cuba dengan kawan2)
Hingga bertemu lagi dengan Cikgu Kobayashi dalam blog sep kito jah. Wassalam..






















Wednesday, 16 May 2012

Selamat Hari Guru

Assalamualaikum..

Entri ringkas jah kali ini...


http://www.youtube.com/watch?v=Bwi8hYX5oWY


Video Hari Guru sudah disiapkan..terima kasih diatas kerjasama rakan rakan sekalian diatas pemberian gambar. Yang tidak dapat bagi kita faham diatas faktor kesibukan exam dan sebagainya.. No hal la... Tapi sori jika ada sedikit cacat cela dalam video ini..Maklumlah ambo amatur dalam bidang ini.. start  wat belajar buat video pun masa belajar di Matrik subjek Sains Komputer.'

Mintak maaf sekali lagi jika ambo ambik gambar tanpa kebenaran, hop tidak sempat ambo ambik , ambo jugak mintak maaf sebb ketidaksempatan masa untuk ambo berbuat demikian kerana penghantaran ke video ke maktab adalah suntuk...sori jugak kalu hop antar gambar banyak tapi ambo ambik sikit jah..... masa ekpom...

Akhir kata
selamat Hari GuRU kepada Saem2 hop bakal cikgu.... belajarlah menajdi guru terbaik...


sekian:


Thursday, 10 May 2012

Lawatan ke Besut


Lawatan 10 Mei 2012

Setelah pening memikirkan tarikh untuk ke maktab akhirnya telah diputuskan bahawa lawatan maktab akan diadakan pada 10 dan 20 Mei.. Tiada paksaan. Cuma mengajak. Kisah kali ini mengenai lawatan kami ke MRSM Besut pada 10 Mei 2012.

Hari kejadian.....
Jika diikutkan apa yang dijanji... pukul 10 ada kat maktab. Tapi paham2 je la...lebih kurang pukul 9.00 pagi penulis telah menelefon saudara Pdin "Hello Din, duk mana?" . "Meta ar, nak ambik rizal" balasnya. Saat jarum jam menunjukkan angka 10.30, Penulis telah menerima satu sms daripada Ayub "sep ak masuk besut doh ni". Maka balas si Penulis "on the way"(walaupun masih lagi d  tangga rumah) Dalam perjalanan pula sekali lagi telefon penulis berbunyi panggilan daripada hamid yang menyatakan beliau sudah sampai ke kedai nasi kukus menunggu Penulis disana. Sekali lagi penulis membalas "on the way".. Kali ini betul2 on the way punya......
 
 Akhirnya sampai jua si penulis di kedai nasi kukus tersebut.Melihatkan rmai yang sudah berada disana tersengih sengih iaitu Pok Chuck, Pok Jat, Ayub,Pok Su, Jijoe,Mat We. Terpaksa menunggu pula dari 3 buah kereta lagi yang belum sampai dari terengganu dan kelantan. Dipendekkan cerita sampai jua sebuah kereta dari kelantan iaitu Amar,Domey,Ram. Tidak lama selepas itu baru lah 2 buah kereta lagi sampai Pdin,bob,Mat Top, Dauh,Alif,Mat Aqil, Shahir dan satu satunya wanita Syahirah Salahuddin.Akhirnya pukul 12 baru masuk ke dalam maktab. Oleh kerana Insan yang menulis ini sebenarnya tiada mood untuk Terus menulis so..apa kata saksikan sorotan gambar lawatan kami.....

                                                                  Sedang berkumpul



                                                         Ini dia, abang bob kita..............




                                     Berkumpul... kononya nostalgic la....... hahaha

                                              Bersama cikgu cikgu math di bilik guru


                                 tersenyum cikgu normah jumpa anak murid kesayagan..hehe


                                Cikgu Daus: "weh ram, awok x bayar lagi hutang cikgu dop?" haha


                                         dari kiri Mat we,ayub,bob,rizal,mattop.dauh.pok jat


                                                       Termenung jauh tu...........

                                                         Sorang jah kaum hawa yang hadir....

                                                    Tu dia,terkezut tgk janggut dye... semat2..

                                              semat semat blako puok puok ni........

                                           Jijoe tengah speaking dengan teacher anita...


                                       Jurukamera tu possing doh....x tahu ar org lain..haha


                                         Senyum itu menawan p/s:Ad meh Wakil rakyat ayub..


                                                                 Ammar dengan p-din


                                                Rombongan sudah mahu berangkat pulang


                                                        Pakat gi surau belako...bgus2


                                                     Kata Rizal: "sembahyang jgn tinggal"

Begitulah serba sedikit sorotan kali ini. Maaf semua gambar tidak diupload lagi...InsyaAllah bakal menyusul di GRup FB SEP KITO JAH!



Wassalam.....

link ke utube                                             


Thursday, 3 May 2012

MAWAR

Assalamualaikum geng! 

Ni nak share satu video best punyer ditujukan KHAS buat KAMU, KAMU dan ya, KAMU! terutamanya yang bergelar WANITA.. 


Eh, yang LELAKI pun kena tengok jgk. sebab LELAKI adalah pemimpin keluarganya kelak.. bereh deh?


lepas tengok, boleh la bagi kesimpulan cket ye.. sy ni xreti sgt bab menulis ayt berbunga2.. peace yO!! \(^_^)/




Tadaa!! selamat menonton!!!

video




Tuesday, 1 May 2012

SHARING -MIMIPI??-

Hai readers..
Tajuk  ni cam hampeh je..
Mula-II pikir tadi nak buat tajuk
"Mimpi itu mainan tidur".
pas2 tukar fikiran plak..
 
Takpe lah tjuk tak penting
Tpi yang pasti entry kali ni, berkisar tentang
MIMPI..

Ni nak citer sal mimpi aq yang tak penting p0m:
Pernah aku terfikir..
kalaulah dapat jumpa artis-II korea..
cam JYJ ke,MBLAQ ke,
INFINITE ke, BEAST ke..
& etc..
dapat peluang brsalam ke..
best jugak..
aq tanyer diri aq 
adakah aq akn ambil peluang tu??
Dan semalam adalah jawapan..
Aq mimpi dapat salam dengan
CRISTIANO RONALDO!!
Lawak lah..tpi memang tu lah yg aku mimpi..
& aq rasa tak suka langsung 
bila dpt salam dengan dia..
(dlm mimpi tu lar)
aq rasa bersalah..
yelah,,bersalam dengan lelaki bukan muhrim..
berdosa!

Sekarang aq ad jawapn utk persoalan..
kalau dpt peluang salam dengan artis Korea..
..the answer is NO!
walaupun aq mnt gler dia orang..
senyum je lah..
aq masih rasa lawak dengan mimpi tu..
Kalau nak mimpi..
agak-II lar!..



Fakta Fisiologi:
kalau seseorang itu,masuk dalam mimpi kite..
tandanya orang tu rindu kite..
Persoalan kat sini:
Adakah Cristiano Ronaldo rindu kat aq..?
Biarlah mystery..
ha3
 
 
 
post  by: wanita misteri